Betonnen trap bekleden

De voor- en nadelen van een trap in beton


Wanneer u uw huis renoveert of een nieuwbouwwoning zet, tijdens de ruwbouwfase worden trappen bijna altijd in beton gegoten. Logisch, want beton biedt heel wat voordelen:

  • Beton is goedkoop
  • Beton is snel geplaatst
  • Beton is onverwoestbaar

Toch zijn er enkele belangrijke nadelen aan een betontrap verbonden. Het risico op constructiefouten (die achteraf niet altijd even makkelijk op te lossen zijn) is reëel en het uiterlijk van een betonnen trap is eerder koud en industrieel. Daarom is uw trap bekleden een goed idee.


Vrijblijvende offerte aanvragen
trap in beton - betonnen trap bekleden - johan baeten
betonnen trap bekleden met hout - johan baeten

Betonnen trap bekleden met hout


Op zoek naar de perfecte trapbekleding? Natuurlijk, iedereen heeft andere smaken en voorkeuren, maar een betonnen trap bekleden met hout biedt heel wat voordelen. Hout is een erg comfortabel en natuurlijk product . De meeste mensen kiezen dan ook voor de charme die een houten trapbekleding uitstraalt. Het minimale onderhoudswerk is mooi meegenomen!

Het bekleden van betontrappen laat je evenwel beter aan een professional over. Eerst en vooral moet de betontrap nauwkeurig opgemeten en uitgetekend worden. Dit om eventuele door de aannemer gemaakte constructiefouten in kaart te brengen. Daarna gebeurt het werkelijke bekleden van de betonnen trap.

Johan Baeten is al jaren gespecialiseerd in betontrappen bekleden. Draaitreden, Z-treden, treden zonder neus, een rechte trap of een draaiende trap: wij doen het allemaal!

Eindeloos veel afwerkingsmogelijkheden


Een trapbekleding in hout biedt talloze afwerkingsmogelijkheden. Alles kan: van klassiek over cottage tot modern. Voor iedere stijl bieden wij de gepaste houten trapbekleding. Zowel de traptreden als –leuningen maken we in alle soorten hout en op maat, eventueel in combinatie met inox. Een betonnen trap bekleed met hout komt dan ook in elke woning tot zijn recht.

afwerkingen trapbekleding in hout - johan baeten