HOUTSOORTEN


Hout is een dankbaar materiaal. Van nature is het mooi, sfeervol en warm. Daarnaast is het ook sterk en duurzaam. Bovendien is het één van de weinige bouwmaterialen die in de natuur groeit. Mensen omringen zich graag met hout.
Bij Trappen Johan Baeten delen we deze liefde. We werken het liefst met eik of beuk, maar ook Rubberwood en andere houtsoorten hebben voor ons geen enkel geheim.

Eiken trappen


Eik is veruit de sterkste houtsoort. De nerf is veel grover dan bij andere houtsoorten waardoor eiken trappen erg degelijk zijn, maar helemaal niet stug. Een eiken trap laat zich makkelijk bewerken. Lijmen, kleuren of lakken: de afwerkingsmogelijkheden zijn onbeperkt. Een eiken trap past perfect in een landelijk of rustiek interieur, maar is zeker ook geschikt voor een moderne trap. Eiken traptreden blijven heel lang in goede staat, maar uw eiken trap behandelen blijft natuurlijk wel een noodzaak.


eiken houten trappen - johan baeten
beuken houten trappen - johan baeten

Beuken trappen


Op zoek naar een echte Belgische trap? Beukenhout is een typische Europese houtsoort en wordt gekenmerkt door strakke structuren. Wie voor een beuken trap kiest, gaat meestal voor een moderne of cottage stijl. We letten er nauwlettend op om enkel met perfect gedroogd beukenhout van topkwaliteit te werken. Dit om krimp of kromtrekking te vermijden. Een beuken trap kan mooi egaal gelakt worden en ook het onderhoud van een beuken trap valt heel goed mee. Een beuken trap behandelen of een beuken trap vernissen? Johan Baeten helpt u graag op weg.

Rubberwood


U wil geen eiken trap of beuken trap? Dan kiest u misschien beter voor Rubberwood. Rubberhout is 100% ecologisch en leent zich perfect voor binnen toepassingen, zoals het plaatsen van een trap. Het hout heeft een mooie lichte kleur, is uiterst stabiel en eenvoudig bewerkbaar.


rubberwood houten trappen - johan baeten