Soorten trappen


Bij Johan Baeten vindt u alle mogelijke houten trappen. Al naargelang de stijl van uw woning kiest u een nieuwe trap die het best past bij uw interieur. Iedere ruimte vereist een ander soort trap. Zo kunt u kiezen voor Z-trappen, trappen met een traditionele neus, L-vormige trappen, ganzenpastrappen of wenteltrappen. Voor elke trap zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk.

Zoldertrappen


De keuze van uw trap is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Een zoldertrap (prijs en mogelijkheden op aanvraag) is evenwel in grote mate afhankelijk van de beschikbare ruimte. Daarom moet ook het praktisch nut in overweging worden genomen. Houten zoldertrappen genieten de voorkeur omdat ze erg degelijk en slijtvast zijn. Bovendien zijn houten zoldertrappen heel wat lichter en goedkoper dan hun metalen varianten.


zoldertrappen - johan baeten
wenteltrappen draaitrappen en spiltrappen - johan baeten

Wenteltrappen, draaitrappen, spiltrappen


Naast Z-vorm trappen en L-vorm trappen maken we ook wenteltrappen.Een wenteltrap (ook draaitrap of spiltrap genoemd) is een trap die om haar as naar boven draait. Draaitrappen zijn erg sierlijk en kunnen volledig op maat worden geleverd. Het grote voordeel is dat een wenteltrap weinig plaats in beslag neemt: wat veel mogelijkheden biedt voor nauwe en smalle ruimtes. Hoeveel ruimte u precies bespaart met een spiltrap berekenen wij voor u.

Ganzenpastrappen


Wie plaats wil besparen, maar liever geen wenteltrap plaatst, kan kiezen voor een ganzenpastrap. Het systeem is erg eenvoudig. Afwisselend wordt de linker- of rechterhelft van de traptrede uitgehold. Hierdoor wordt de hellingsgraad van uw trap gevoelig opgedreven (u bespaart dus ruimte), zonder dat het gebruiksgemak in het gedrang komt.


ganzenpastrappen - johan baeten
soorten en vormen houten trappen - johan baeten

Soorten vormen


Volgende vormen zijn o.a. mogelijk:

  • L-vorm (trede zonder neus)
  • Traditioneel met neus
  • Z-vorm trappen