KIES UW STIJL: MODERNE OF DESIGNTRAPPEN


Eerst en vooral moet u beslissen welke soort nieuwe trap u verkiest en welke leuning daar het best bij past. De keuze is ruim: rustieke trappen, design trappen, cottage trappen, moderne trappen, houten treden met of zonder neus, trappen in Z-vorm, … Al onze trappen zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten. Ook de afwerking biedt talloze mogelijkheden.

Het is erg belangrijk dat de stijl van uw trap aansluit bij de stijl van uw woning. We zetten de meest voorkomende stijlen even op een rij:

Moderne trappen of design trappen


U hebt een strak interieur voor ogen in uw nieuwe woning

Moderne houten trappen zijn eenvoudig en functioneel, maar ook opvallend en eigentijds. Toch worden ze niet enkel in nieuwbouwwoningen geplaatst. Moderne trappen geven elk interieur een frisse en hedendaagse look. Daarom kan u ze ook gebruiken om een oubollig interieur te verfraaien. Traptreden in een Z-vorm en zonder neus zijn vandaag helemaal in. Ook een houten leuning gecombineerd met inox geeft aan uw trap een frisse en moderne uitstraling.

  • Tip: Hou uw moderne trappen sober en minimalistisch. Franjes zijn overbodig.

moderne en design houten trappen - johan baeten
rustieke houten trappen - johan baeten

Rustieke trappen


U hebt een karaktervolle woning, en dat wil u in de verf zetten

Rustieke trappen zijn heel wat statischer dan moderne of design trappen. Rustieke trappen worden op maat gemaakt en onderscheiden zich door een uniek design. Trappen in herenhuizen en oude karaktervolle woningen zijn vaak rustiek. Ze stralen een eigen persoonlijkheid uit en hebben een tijdloos karakter.

  • Tip: Maak van uw rustieke trap de blikvanger van uw interieur.

Cottage trappen of landelijke trappen


U houdt van een warm en sfeervol interieur

Deze Britse stijl staat voor degelijkheid en is al jaren een trendsetter onder de design trappen. Landelijke trappen passen perfect in een licht en sierlijk interieur. De verschillende cottagekleuren zetten de charme van uw houten trap extra in de verf. Bovendien wordt meestal ook voor een stijlvolle leuning met kruismotief (scappa) gekozen. Dit transformeert zelfs de meest eenvoudige landelijke trap tot een waar sierstuk, waardoor cottage trappen niet alleen de meest populaire, maar ook de meest flexibele design trappen zijn. U houdt van een gezellige en familiale sfeer? Dan is de cottage trap echt iets voor u.


cottage en landelijke trappen - johan baeten